Hlavní obsah

Policisté dorazili ve chvíli, kdy muž se smyčkou na krku skočil

Právo, Jana Pechová
Jihlava

Doslova v hodině dvanácté zasáhli jihlavští policisté, když překazili úmysl 45letému sebevrahovi. Případ se odehrál zhruba hodinu před půlnocí z pátku na sobotu. Muž je nyní v péči odborníků. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Muži zákona vyjeli poté, co dispečink přijal na tísňové lince oznámení od mužovy přítelkyně. Ta se na policii obrátila s obavou, že si dotyčný hodlá ublížit.

„Jako jedno z nejpravděpodobnějších míst, kde by se mohl potenciální sebevrah nacházet, bylo vytipováno restaurační zařízení v Jihlavě, kde muž v současné době provádí práce. Policisté na místo dorazili do tří minut. Pohledem do vnitřních prostor zjistili, že muž je v pořádku: stál živý na lavičce. Náhle však seskočil,“ popsala policejní mluvčí horký okamžik členů policejní hlídky.

Hledaný, který odhodlání definitivně skoncovat s problémy načerpal vydatným douškem alkoholu, měl totiž na krku uvázaný kabel. Policisté tak vyrazili dveře, vběhli do místnosti, sebevraha sejmuli z oprátky, poskytli mu první pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Ta posléze nešťastníka v již lepším zdravotním stavu převezla do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám