Hlavní obsah

Na hlučnou sousedku šel s revolverem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Divoký mejdan u své 21leté sousedky psychicky neunesl 52letý invalidní důchodce z Břidličné na Bruntálsku. Když mu dcera místního podnikatele přesně o půlnoci otevřela, vběhl do jejího bytu a začal ohrožovat početnou pánskou společnost revolverem. Zuřivého souseda odzbrojila až přivolaná policejní hlídka.

Článek

"Barbora tady dělá orgie pravidelně, ale tentokrát to bylo fakt hrozné. Sousedovi asi ruply nervy a vběhl mezi ně. Slyšel jsem jen, jak jí nadává do děvek. Zanedlouho přijeli policajti a odvezli si ho," vzpomíná na rušnou sobotní noc jeden ze sousedů.

Mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová řekla, že zuřivý soused si již vyslechl obvinění z trestných činů porušování domovní svobody a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. "Jeho jednání vzbudilo důvodnou obavu, že své výhrůžky splní," vysvětlila Krašteničová a dodala, že obviněný vyšetřován je na svobodě.

Policie: jednal v afektu

Podle sousedů je invalidní důchodce velmi slušný a dobromyslný člověk, který s mladou ženou udržoval přátelské vztahy. "Někdy jí hlídal malé dítě a chodil s ním na procházky," říká soused.

V době incidentu se v bytě nacházely zhruba dvě desítky lidí, což údajně není nic neobvyklého. Podle další sousedky je smutné, že problémy s policií nemá nezvedená Barbora, ale slušný muž, který by nikdy nikomu neublížil. "Už toho na něj bylo prostě moc," řekla sousedka.

Také policisté mají za to, že invalida jednal v afektu. "Je to dosud bezúhonný člověk. Je evidentní, že šlo o zkratové jednání," potvrdila Krašteničová. Dodala, že legálně držený revolver, a také dvě pistole a 700 nábojů kriminalisté zajistili a dokud bude trvat trestní stíhání, budou uschovány u policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám