Hlavní obsah

Muž na Bruntálsku se otrávil kouřem unikajícím z kamen

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Ve Slezských Pavlovicích na Bruntálsku se 66letý muž v sobotu dopoledne pravděpodobně otrávil oxidem uhelnatým unikajícím z kamen. Už v pátek se přiotrávilo stejným způsobem pět lidí ve věku od 16 do 77 let ve Svobodných Heřmanicích na Bruntálsku. Sdělila to mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Článek

Mrtvého muže našli policisté s hasiči v bytě v jednom z činžovních domů. „Po otevření bytu nalezli muže bez známek života v jednom z pokojů. Přivolaný lékař konstatoval smrt. Předběžnou příčinu stanovil na otravu oxidem uhelnatým a nařídil zdravotní pitvu,“ uvedla Tušková.

„V pokoji, kde jsme muže nalezli, bylo topné těleso na tuhá paliva a byla tam naměřena zvýšená hodnota koncentrace oxidu uhelnatého,“ popsala s tím, že příčiny a okolnosti případu policisté šetří.

Už v pátek se unikajícím oxidem uhelnatým přiotrávil jeden muž a čtyři ženy v rodinném domě ve Svobodných Heřmanicích. „Ve sklepě došlo z prozatím nezjištěných příčin k úniku plynu, ze sklepa se rozšířil do pokojů v prvním patře domu. Tam se intoxikovalo v průběhu dne celkem pět lidí,“ popsala Tušková.

Nejdříve se udělalo nevolno 53leté ženě, kterou záchranáři dopoledne odvezli do nemocnice. V podvečerních hodinách zasahovali záchranáři na stejném místě znovu a odvezli do nemocnice již s podezřením na přiotrávení oxidem uhelnatým další čtyři lidi.

„U 16leté dívky a 27leté ženy došlo k poruše vědomí. Později již byly s posádkami v kontaktu, musely však být předány v krnovské nemocnici k dalším vyšetřením a léčbě. Muž a žena v seniorském věku byli ošetřeni pro závratě a nevolnost a také je záchranáři přepravili do zdravotnického zařízení,“ popsal Humpl.

„Okolnosti celé události nyní prověřujeme,“ dodala Tušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám