Hlavní obsah

Chlapcům se daří dlouhé měsíce skrývat před policisty

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Policisté měsíce marně pátrají po dvou chlapcích, kteří utekli z Výchovného ústavu pro děti a mládež ve Veselíčku na Přerovsku. O pomoc při pátrání po nich, proto žádají veřejnost. Jde o čtrnáctiletého Erika Suchého a sedmnáctiletého Tomáše Valentu.

Foto: Novinky/Policie ČR

Pohřešovaní Erik Suchý (vlevo) a Tomáš Valenta

Článek

„Podle posledních poznatků by se oba chlapci měli pohybovat na Olomoucku,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Není však vyloučeno, že pobývají někde jinde. Po Suchém policisté pátrají od loňského listopadu, po Valentovi již od minulého května.

„Suchý má dětskou, 138 cm vysokou postavu. Jeho vzhled odpovídá věku 14 až 16 let, má krátké hnědé a rovné vlasy. Barva očí je totožná s barvou vlasů. Na pravém spánku má jizvu,“ uvedla mluvčí. Valenta má podle ní hubenou, 167 cm vysokou postavu, krátké hnědé rovné vlasy a hnědé oči. Má kulatý obličej s pihami a na pravém obočí má jizvu.

„Žádáme širokou veřejnost o spolupráci při pátrání po obou pohřešovaných. Jakékoliv informace vedoucí ke zjištění jejich pohybu či pobytu je možné sdělit na kterékoliv policejní služebně, na lince 158 nebo v pracovní době od 7. do 15. hodin na telefonních číslech 974 778 336 a 974 778 337,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám