Hlavní obsah

Do zrádného plzeňského rybníku se propadli pod led už čtyři bruslaři

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na největším plzeňském rybníce Bolevák museli během dvou dnů několikrát zasahovat záchranáři. Už čtyři bruslaři se tam propadli pod led. Poslední dva, hoch a dívka ve věku 18 let, skončili v ledové lázni v pátek po poledni.

Článek

Naštěstí to všichni přežili. „Byli jen podchlazení bez vážnějšího zranění,“ uvedla mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková.

Podle správce rybníka Jaroslava Frydrýna ze Správy veřejného statku města Plzně má sice led tloušťku více jak deset centimetrů, ale jsou místa, kde je ještě velmi slabá vrstva. „Tam jsou silné spodní proudy a voda nepromrzne do dostatečné hloubky,“ vysvětlil Frydrýn.

Podle něho lidé na rybníku bruslí na svoje vlastní nebezpečí. „Není to veřejné kluziště, ale vodní plocha ve volné přírodě, takže odpovědnost nesou bruslaři sami za sebe,“ prohlásil Frydrýn.

Situaci na místě monitoruje i policie. „Pokoušíme se dohodnout se správcem a najít nějaké řešení,“ uvedla její mluvčí Martina Korandová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám