Hlavní obsah

Zadlužený muž přepadl hernu, druhý den zavolal policisty

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Vlastním přičiněním se dostal do rukou policie pětatřicetiletý muž, který se ve středu vyzbrojený atrapou malého samopalu pokusil neúspěšně loupit v jedné z olomouckých heren. Ve čtvrtek totiž odmítal zaplatit útratu v restauraci a řekl číšníkovi, že nemá peníze, ať zavolá policisty. Ti přijeli a poznali v něm lupiče. Ten svůj čin odůvodnil dluhy.

Foto: Policie ČR

Muž při přepadení

Článek

„Muž maskovaný černou úpletovou kuklou ve středu krátce po třetí hodině odpoledne přistoupil k obsluze baru - herny Queen na ulici I. P. Pavlova a opakovaně ji vyzýval k vydání finanční hotovosti. V ruce držel volně podél těla střelnou zbraň černé barvy, která vypadala jako malý samopal české výroby tzv. „škorpion“.

Obsluha mu požadovanou finanční hotovost nevydala, a pachatel z místa činu odešel, aniž způsobil jakoukoliv škodu,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: Policie ČR

Při přepadení se muž maskoval černou čepicí a rukavicemi.

Ve čtvrtek krátce před polednem byla podle ní přivolána policejní hlídka do herny na křižovatce ulic Schweitzerova a Zikova v Olomouci, kde host odmítal zaplatit útratu a požadoval příjezd policistů.

„Policisté v něm na místě identifikovali muže ze záznamu loupežného přepadení, s kterým byli náležitě seznámeni. Odpovídal popisu pachatele. Při jeho bezprostředním zadržení byla u něho skutečně nalezena zbraň vzhledu malého samopalu české výroby tzv. „škorpion“ a muž se k loupeži doznal,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Zbraň, kterou muž použil v akci.

Muž podle svých slov loupež nedokončil jen z toho důvodu, že až v průběhu přepadení si všiml, že v herně je zákazník, který tam hraje na automatu.

„Motivem byla podle jeho tvrzení zoufalá životní situace a nezvladatelná zadluženost. Zajištěná zbraň byla plastová napodobenina, nejednalo se o funkční samopal,“ dodala Štrbáková. Muž byl podle ní obviněn z loupeže. Hrozí mu až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám