Hlavní obsah

Při požáru uhořela bezdomovkyně ze Slovenska

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Čtyřicetiletá bezdomovkyně ze Slovenska zemřela ve čtvrtek večer při požáru v Novém Jičíně. Další bezdomovec byl zraněn. Žena uhořela v přístřešku, který si bezdomovci vybudovali z dřevěných desek a dalšího materiálu na rampě u nevyužívaného drážní budovy v centru města.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K požáru v areálu bývalého autobazaru došlo kolem 22. hodiny. „U mrtvé byla nařízena soudní pitva,“ uvedl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík a dodal, že vzhledem k tomu, že u ženy nebyly žádné doklady, musí policie její přesnou totožnost zjistit.

„Podle muže, který s ní v přístřešku pobýval, se mělo jednat o čtyřicetiletou ženu,“ řekl Tomšík. Potvrdil, že při ohni byl zraněn i čtyřicetiletý muž. „Stačil z požáru uniknout, přičemž si přivodil zranění nohy.“

Podle mluvčí novojičínské městské policie Ilony Majorošové se plameny rozšířily v zadní části objektu.

„Požár už nebylo možné uhasit svépomocí, hlídka proto zavolala hasiče. Poblíž požářiště stál muž z ostrahy vlakového nádraží a křičel, že v kolejišti leží zraněný bezdomovec,“ popsala Majorošová s tím, že bezdomovec strážníkům udal, že hoří v místě, kde spal s přítelkyní. Jemu se podařilo z ohně vyběhnout, jí však bohužel ne.

Případem se zabývají novojičínští policisté, prověřují, zda nedošlo k usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám