Hlavní obsah

Kocour zachránil majitele chalupy před plameny

Právo, Jiří Růžička
Vsetín
Aktualizováno

Vyděšený kocour probudil v noci na pátek majitele domku, kterému ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku hořela střecha nad hlavou. Muž jen tak tak stačil utéct před plameny a zavolat hasiče.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zničená dřevěnice

Článek

„Hasiči byli informováni o požáru pět minut před čtvrtou ráno. Na místo vyjela profesionální jednotka ze Vsetína, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Karolinky, Velkých Karlovic a Podťaté. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru dřevěnice v části Leskové,“ řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Majitel domku spal, když ho nad ránem vzbudil kocour. To už část dřevěnice hořela a muž se jen stačil zachránit. Sám na hašení požáru neměl prostředky, a proto ihned informoval hasiče.

Hasiči se nemohli k chalupě dostat

„Dojezd hasičských cisteren byl komplikovaný příjezdovou cestou. Hasiči nakonec museli svou techniku odstavit asi 200 metrů od chalupy a zbytek cesty dojít pěšky. Od cisteren bylo nutné rozvinout dlouhé vodní vedení, ale další komplikace s hašením způsobil více než dvacetistupňový mráz,“ dodal Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasičům se podařilo udržet plameny jen v zasažené dřevěnici a nedovolit dalšímu rozšíření ohně na okolní blízké stavby. Přesto lokalizace požáru trvala asi hodinu. Během požáru se zcela propadla zničená střecha chalupy a byly zasaženy všechny vnitřní prostory.

Foto: HZS Zlínského kraje

„Záchrana dřevěnice nebyla možná a hasiči ji nechali postupně pod svým dozorem vyhořet. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn,“ uvedl mluvčí hasičů. Stará valašská dřevěnice byla požárem zcela zničena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám