Hlavní obsah

Policisté natočili záchranu promrzlé ztracené ženy po epileptickém záchvatu

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

Velké štěstí měla třicetiletá žena, která se v noci na čtvrtek ztratila v Bohumíně. Do pátrací akce těsně před půlnocí, kdy rtuť teploměru klesla hluboko pod nulu, vyrazili bohumínští policisté ze speciální pořádkové jednotky, ale také městští policisté. Díky včasnému zásahu se podařilo silně podchlazenou ženu, která dostala epileptický záchvat, najít a předat záchranářům.

Záchrana promrzlé ženy v BohumíněVideo: Policie ČR

 
Článek

„Žena přežila zřejmě jen díky včasné pomoci policistů speciální pořádkové jednotky. Když ji totiž nalezli v jednom domě mezi dvěma patry ležet na zemi, tak byla podchlazená a měla epileptický záchvat,“ informovala krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že jednotky použily termofolii a zajistily ženě tepelný komfort. „Až do příjezdu záchranářů hlídali její životní funkce,“ dodala Štětínská.

Pohřešování ženy nahlásil na policii její přítel s tím, že má o ni velké obavy. Policii řekl, že přítelkyně může být dezorientovaná a navíc, že má i zdravotní problémy, kvůli kterým špatně chodí.

"Policii pomohl popis ztracené včetně jejího oblečení a také její možný pohyb. První informace říkaly, že se vyskytuje někde u železniční trati ve směru do Polska. Policisté proto tuto oblast důkladně propátrávali. V té době dostali informaci přesnější. Vyrazili proto ihned prohledat dva vytipované domy v Bohumíně,“ líčila noční akci mluvčí.

První dům policie prohledala od suterénu až po nejvyšší patro, ale nebyla úspěšná. Ve druhém domě však již policisté speciální pořádkové služby pohřešovanou nalezli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám