Hlavní obsah

Pomozte nám objasnit nehodu kamiónu na D1, žádá občany policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově na Jihlavsku žádají veřejnost o pomoc při objasňování okolností nehody, která se stala 18. ledna krátce po poledni na 79. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Osobní vůz tam zřejmě omezil v jízdě řidiče kamiónu a způsobil tak nehodu, při níž kamión poškodil svodidla, upřesnila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Řidič červeného kamiónu mercedes s cisternou přejel do levého jízdního pruhu, aby umožnil nákladnímu autu z pomalého jízdního pruhu bezpečné zařazení do pravého jízdního pruhu. Před něj se zařadil i černý osobní vůz VW Passat.

"Řidič osobního auta ale náhle bezdůvodně snížil rychlost jízdy, aniž to vyžadovala bezpečnost provozu," uvedla mluvčí. Řidič soupravy musel zabrzdit a strhnout řízení, čímž se návěs dostal do smyku a strhl celou nákladní soupravu na krajnici, kde návěs narazil do svodidla.

Řidič osobního vozidla, který kolizi zřejmě způsobil, pokračoval v jízdě ve směru na Brno. Hlídka ho zastavila na 162. kilometru. Dechová zkouška byla u všech řidičů negativní.

Řidiči, kteří by mohli policistům popsat dopravní situaci a chování dalších řidičů, zejména způsob jízdy řidiče černého osobního vozidla VW Passat s pražskou registrační značkou, mohou zavolat na tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám