Hlavní obsah

Hasič se zranil při hašení požáru na Hradecku

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Rozsáhlý požár stodoly, přístřešku a králíkárny u rodinného domu likvidovali hasiči ve středu po deváté hodině dopoledne v obci Mokrovousy na Hradecku. Při zásahu si jeden z hasičů poranil nohu a musel být ošetřen v nemocnici.

Foto: HZS Královehradeckého kraje

Při zásahu v Mokrovousích se zranil jeden z hasičů.

Článek

„Požár zasáhl zděný objekt, který byl využíván jako garáž a úložný prostor pro osobní věci majitelů domu. Na půdě tohoto objektu byl uložen nábytek a další vybavení,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Požár zničil celý půdní prostor a střechu, zasažen byl také přístřešek za objektem, pod kterým bylo uskladněno dřevo a uloženy stroje a různé nářadí. Hasiči po celou dobu museli zasahovat v dýchacích přístrojích.

„Poblíž hořící stodoly byla postavena králíkárna a několik králíků v kotci během požáru uhynulo. Hasičům se naštěstí podařilo zabránit rozšíření na rodinný dům, který stál zhruba dva až tři metry od hořící budovy,“ dodala Žahourková.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v deset hodin dopoledne a zlikvidovali ho o dvě hodiny později. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám