Hlavní obsah

Za znásilnění pojišťovací agentky si má mladík odsedět sedm a půl roku

– Hradec Králové
Právo, René Chvalina

Krajský soud v Hradci Králové poslal ve středu čtyřiadvacetiletého Antonína Hoffingera na sedm a půl roku do vězení s ostrahou za znásilnění pojišťovací agentky. Podle verdiktu soudu měl mladík na ubytovně v Přelouči znásilnit jen o pár měsíců mladší ženu, která mu nabízela pojistku.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovaný Hoffinger byl u soudu velmi rozrušený a hleděl jen do země

Článek

Hofinfinger to však od počátku soudního řízení zcela odmítal a tvrdil, že se mu poškozená dívka mstí za to, že s ní nechtěl uzavřít pojistku. Rozsudek není pravomocný, mladík si vzal lhůtu na odvolání proti trestu.

„Mrzí mě, co se stalo, ale v žádném případě se nejednalo o násilí. Chovala se vyzývavě. Nechtěl jsem ji znásilnit ani nijak ublížit. K souloži ani análnímu sexu nedošlo,“ bránil se u soudu Hoffinger. Podle něj to bylo pouze mazlení, proti kterému se mladá žena zprvu nebránila a celou dobu se smála až do doby, než řekl, že pojistku nepodepíše.

Soud na straně napadené ženy

„Snažil se mě políbit a pak se na mě vrhnul. Jasně jsem mu řekla, že jsem tu pouze kvůli pojistce. On řekl, že chceme každý něco jiného. Já pojistku a on mě,“ popsala svou verzi poškozená.

Soudní senát v čele s předsedou Miloslavem Ježkem slovům Hoffingera neuvěřil a jednoznačně se přiklonil na stranu poškozené. Soud prohlásil, že průběh činu tak, jak ho popisovala obžaloba, byl jednoznačně prokázaný výpověďmi poškozené, svědků, znalců a dalšími důkazy.

Nevycházela mezi lidi

„Je výjimečné, aby žena či dívka podstoupila takové martyrium kvůli jedné pojistné smlouvě,“ uvedl soudce s tím, že je důležité vyzdvihnout odvahu znásilněné ženy, která se navzdory prokázané psychické újmě na zdraví zúčastnila líčení i vyhlášení rozsudku.

Poškozená dívka musela po traumatizujícím zážitku navštívit psychiatra a psychologa a dlouhé měsíce nebyla schopna vycházet ani mezi lidi. Musela kvůli tomu i přerušit studium na vysoké škole.

Odsouzený: Jsem na dně

Hoffinger měl být před zahájením soudního jednání hospitalizován na psychiatrii a užívá léky. „Přišel jsem o všechno, o práci i o přítelkyni. Žiju u rodičů a jsem zcela na dně,“ uvedl při přelíčení rozrušený Hoffinger.

Ani to však Hoffingerovi u soudu nepomohlo. Naopak k tíži mu bylo, že měl v minulosti problémy se zákony a splácel dluhy za dřívější majetkové delikty. Hoffinger se během celého soudního jednání i při vyhlašování a odůvodňování verdiktu nervózně klepal a zíral do země. Podle soudce, je trest stále v první polovině sazby, ačkoliv se může zdát přísný. Hoffingerovi totiž hrozil až dvanáctiletý trest za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám