Hlavní obsah

Firemní kontrola načapala v Brně opilého řidiče tramvaje, ten se zastřelil

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Smutek obchází v těchto dnech vozovny brněnského dopravního podniku. Jeden z řidičů tramvají se totiž v pondělí dopoledne zastřelil jen pár hodin poté, co při nástupu na směnu nadýchal jedno promile alkoholu. Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by za smrtí muže bylo cizí zavinění.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Řidič nadýchal při pravidelné kontrole na alkohol a omamné látky, kterých provádíme u našich řidičů několik desítek denně. Řidiče po nadýchání odvezli naši dispečeři na vyšetření krve pro potvrzení, pak už jsme se jen dozvěděli, že spáchal sebevraždu,“ potvrdila smutnou zprávu mluvčí Dopravního podniku Linda Škrancová.

Alkohol u řidiče brněnské MHD je přitom naprosto ojedinělý exces, za celý rok byl podle mluvčí odhalen jen asi ve dvou případech.

Dlouholetý pracovník podniku se zastřelil ve svém bytě v Brně. „Kriminálka skutečně vyšetřovala náhlé úmrtí, všechny okolnosti skutečně nasvědčují tomu, že šlo o sebevraždu,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zda byla sebevražda zkratkovitou reakcí na nadýchaný alkohol v kombinaci s hrozbou ztráty zaměstnání a řidičského průkazu, nebo zda se jednalo jen o vyústění dlouhodobějších problémů, jejichž důsledkem mohl být i nástup do zaměstnání v podnapilém stavu, není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám