Hlavní obsah

Avia se zasekla na střeše domu, vyprostit ji musely dva jeřáby

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Kuriózní zásah mají za sebou hasiči v Bošovicích na Vyškovsku. Na místo byli přivoláni v úterý odpoledne poté, co se v obci ze svahu rozjelo nákladní auto bez řidiče, jako neřízená střela vyjelo ze silnice a spadlo na střechu dřevěného přístavku rodinného domu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Ze střechy sundávaly nákladní vůz dva jeřáby

Článek

Avia poničila střechu a hrozil její pád na sousední dům. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn, k vyproštění nákladního auta ale musely být povolány dva jeřáby.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Protože se nestabilní nákladní auto mohlo ze střechy kdykoliv zřítit na dům, hasiči ho ještě před příjezdem jeřábů pomocí ocelových lan ukotvili ke třem stromům.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

„Po vyšetření nehody policisty bylo vzhledem k blízkosti elektrického vedení nutné pomocí lan a kladek jedním jeřábem vozidlo jistit a druhým postupně vytahovat na silnici. Po náročném, více než hodinu trvajícím manévru se hasičům Avii podařilo z přístavku vytáhnout na sousední mez a odtud zpět na komunikaci,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám