Hlavní obsah

Lupič v Ostravě skáče přes barový pult

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Minimálně tří loupeží se v Ostravě dosud dopustil lupič, jehož tvář zachytily bezpečnostní kamery. Ve dvou případech neztrácel čas obcházením barového pultu a rovnou ho plavným skokem přeskočil. Policie zatím nezná totožnost lupiče, a tak zveřejnila videozáznamy a fotografie a žádá o pomoc případné svědky.

Lupič skáče při přepadeních přes barové pultyVideo: Policie ČR

 
Článek

„V průběhu prověřování byly zajištěny i obrazové záznamy podezřelého muže. Žádáme svědky, kteří poznají muže na záznamech, aby nás kontaktovali na lince 158,“ tlumočila žádost kriminalistů mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

K prvnímu přepadení došlo 22. prosince v herně na Vítkovické ulici, kde si lupič nejprve objednal kávu a pak odešel na záchod, odkud se vrátil s nožem v ruce a žádal po barmanovi vydání peněz. Z herny si odnesl 28 tisíc korun.

Muž loupil také 9. a 19. ledna, a to vždy ve stejné herně v centru Ostravy. V prvním případě muž přeskočil barový pult, kde ohrožoval barmanku nožem a pak ji uzamknul na toaletě. Odnesl si asi 70 tisíc korun. Podruhé do stejné herny rovnou vběhl a opět přeskočil barový pult, kde jinou krupiérku opět zavřel na záchodě a poté ukradl peníze a věci za 20 tisíc korun.

„K popisu podezřelého lze uvést, že mělo jít o muže ve věku kolem 40 let, vysokého snad 170 až 175 cm, střední postavy. Hovořil ostravským přízvukem,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám