Hlavní obsah

Policie hledá manžele, kteří nakupovali ve zlatnictví těsně před miliónovou loupeží

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Šperky za bezmála milión korun si odnesli ozbrojení lupiči ze zlatnictví Achát v Ostravě-Mariánských Horách. Zločin se odehrál v pondělí odpoledne, policie nyní hledá svědky události. Do zlatnictví vstoupili neznámí maskovaní pachatelé kolem půl páté odpoledne.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Pod pohrůžkou použití zbraně přinutili obsluhu k vydání šperků a hotovosti. Poté ze zlatnictví utekli, nasedli do připraveného vozidla, které stálo na Bendlově ulici, a s dalšími komplici odjeli neznámo kam. Přepadený personál, jednalo se o muže a ženu, nebyl při loupeži zraněn. Pachatelé odcizili různé šperky, od prstenů, řetízků a dalšího obdobného zboží,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Případ prověřuje krajská kriminálka, která hledá svědky. Pátrá zejména po manželském páru, který nakupoval šperky těsně před loupeží.

Mladý pár s miminkem

„K dopadení pachatelů by mohli přispět také občané, které policisté žádají o spolupráci. Důležité by bylo pro kriminalisty svědectví mladého páru s asi ročním miminkem, který přišel kolem 16.15 hodin do zlatnictví. Muž a žena si vybrali šperk, ale pro peníze si zašli do bankomatu naproti přes cestu,“ doplnila mluvčí policie s tím, že ulice 28. října je velmi frekventovaná a každou minutu kolem zlatnictví projede nespočet automobilů.

„Čehokoli podezřelého si mohli všimnout cestující městské hromadné dopravy. Vozidla Škoda Octavia, kterým pachatelé přijeli od ulice Slévárenské, si mohli všimnout zaměstnanci nebo zákazníci firem sídlících právě na uvedených ulicích, především tedy na ulici Bendlova,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám