Hlavní obsah

Kůň osedlaný opilcem nezastavil na stopce a vřítil se do křižovatky

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Zcela ojedinělou dopravní nehodu způsobil v sobotu opilý jezdec na koni v Jindřichově Hradci. Nezastavil na stopce, vřítil se na zvířeti do křižovatky a tam se střetl se Škodou Felicia. Přestože kůň utrpěl zranění, jeho chovatel v sedle ho štval dál a snažil se utéct.

Foto: Policie ČR

Zranění, které kůň štvaný opilým chovatelem utrpěl, je patrné ve světle baterky.

Článek

„Celou nehodu na křižovatce ulic Mlýnská a Vídeňská viděl i policista v civilu, který muže na koni po nehodě pronásledoval. Dostihl ho i s hlídkou městské policie před II. základní školou,“ sdělila Právu mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová.

Poznamenala, že policisté muže předvedli na služebnu, protože odmítal sdělit svou totožnost.

„Jevil silné známky podnapilosti a odmítl se podrobit orientační dechové zkoušce na alkohol a rovněž lékařskému vyšetření i odběru krve. Zraněný kůň byl převezen do obce poblíž Jindřichova Hradce, kde byl předán družce majitele zvířete,“ vysvětlila Millerová.

Policisté dál na případu pracují a mohou případ nakonec kvalifikovat i jako přečin týrání zvířat, nebo jej postoupit magistrátu jako přestupek. Při srážce vznikla škoda na felicii asi za deset tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám