Hlavní obsah

Obžalovaný ze znásilnění pojišťovací agentky se u soudu rozbrečel a popřel vinu

Právo, René Chvalina
Hradec Králové

Královehradecký krajský soud začal v pondělí rozplétat případ znásilnění, ke kterému mělo dojít prvního června loňského roku na ubytovně v Přelouči.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovaný Hoffinger byl u soudu velmi rozrušený a hleděl jen do země

Článek

Obžalovaný čtyřiadvacetiletý Antonín Hoffinger měl podle obžaloby pod záminkou uzavření pojistné smlouvy vylákat poškozenou, vystupující jako pojišťovací agentka, na ubytovnu v úmyslu vykonat s ní soulož. To však Hoffinger u soudu popřel.

„Mrzí mě, co se stalo, ale v žádném případě se nejednalo o násilí. Chovala se vyzývavě. Nechtěl jsem ji znásilnit ani nijak ublížit. K souloži ani análnímu sexu nedošlo,“ vypověděl se slzami v očích u soudu Hoffinger. Ten už měl v minulosti problémy s majetkovou trestnou činností a ještě nyní splácí náhradu škody.

Podle obžalovaného o násilí nešlo

Hoffinger přišel k soudu za doprovodu své matky a požádal před zahájením líčení o odročení vzhledem ke svému zdravotnímu stavu. Podle jeho obhájkyně má být v nejbližší době hospitalizován na psychiatrii a užívá léky. Soudce Miloslav Ježek však po poradě s lékaři jeho žádost zamítl.

„Přišel jsem o všechno, o práci i o přítelkyni. Žiju u rodičů a jsem zcela na dně,“ uvedl zjevně rozrušený Hoffinger u soudu.

„K žádnému násilí opravdu nedošlo, sundal jsem jí silonky a kalhotky a došlo k mazlení. Leželi jsme na sobě a ona si pak lehla na břicho. Podle mého s tím souhlasila a nedávala najevo, že bych toho měl nechat. Až bylo po všem, zabouchal na dveře kamarád a křičel policie,“ nastínil svou verzi obžalovaný s tím, že vyvrcholil na její pozadí.

„Poté se mě zeptala, jestli pojistku uzavřu. Když jsem jí odpověděl, že zatím na ni nemám, řekla mi, ať z ní slezu,“ doplnil obžalovaný mladík.

Dívka musela navštívit psychologa

Verze poškozené dívky se však od té Hoffingerové zcela lišila. Oba se shodují, že se seznámili na diskotéce a vyměnili si telefonní čísla. Poškozená dívka však od samého začátku u soudu tvrdila, že jejich seznámení směřovalo pouze k tomu, že mu chtěla jako pojišťovací agentka nabídnout pojištění a neměla zájem o nic dalšího osobního. To si však Hoffinger vysvětloval jinak, i když přiznal, že o pojistce mluvili.

„Pojišťovací společnost, pro kterou jsem pracovala, nás nabádala, abychom se případně nevyhýbali ani návštěvám klientů doma, kvůli opadnutí napětí a domácí klidné atmosféře,“ vysvětlovala poškozená dívka soudu, proč s ním šla na ubytovnu.

„Když jsem k němu přišla do jediné malé místnosti, kterou obýval, sedla jsem si na postel, protože jinde neměl místo. On si v klidu vyslechl moji pojišťovací prezentaci a pak mě chytil za ruce. Snažil se mě políbit. Jasně jsem mu řekla, že jsem tu pouze kvůli pojistce. On řekl, že chceme každý něco jiného. Já pojistku a on mě,“ popsala svou verzi poškozená.

„Poté se na mě vrhnul a začali jsme se dlouze přetahovat. On mě chytil za ruce a za krk. Bála jsem se, že mě uškrtí. Raději jsem pak už ani nekřičela. Obnažil mě, ale stáhla jsem nohy k sobě a pak se mi podařilo otočit na břicho. Nohy jsem měla stále stažené k sobě, ale on řekl, že mu to je jedno, že se mi udělá na zadek,“ popsala své zážitky poškozená dívka, která později musela navštívit psychiatra a psychologa a dlouhé měsíce nebyla schopna po traumatizujícím zážitku vycházet ani mezi lidi. Musela kvůli tomu i přerušit studium na vysoké škole.

V úterý a ve středu bude celý případ pokračovat výpověďmi svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám