Hlavní obsah

Agresivní matka z Klatovska, která mlátila učitele, skončila v léčebně

– Klatovy
Právo, Patrik Biskup

Učitelé z jedné ze základních škol na Klatovsku si mohou oddechnout. Už se nemusejí obávat dalšího útoku agresivní ženy, která je neustále napadá verbálně i fyzicky. Devětatřicetiletá matka jedné z žákyň školy, která už zranila několik kantorů, je od minulého pátku v psychiatrické léčebně.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ocitla se tam po dalším incidentu, kdy ji zadržela policie. Tentokrát si vztek vylila na několika rodičích ostatních dětí před školní jídelnou.

„Strkala do nich a přitom jim vulgárně nadávala. Po dohodě s lékařem byla převezena do psychiatrické léčebny,“ potvrdil klatovský policejní ředitel Jan Myslivec.

Žena dostala loni v září tříměsíční podmínku za maření úředního rozhodnutí, když ignorovala soudem nařízenou ambulantní psychiatrickou léčbu. A právě povinnost chodit pravidelně k odbornému lékaři již už dříve soud uložil jako trest za její útoky vůči pedagogům.

Útoky před očima dětí

Ten nejvážnější se odehrál v dubnu 2010, kdy jednu z učitelek odvezli zdravotníci do nemocnice s podezřením na otřes mozku, další kantorky měly pořádné monokly. Některé útoky se odehrály i před očima dětí.

„Vše to začalo před dvěma lety incidentem ve školní jídelně. Tato paní tam přišla, sedla si tam ke stolu a různě komentovala chování dětí při jídle. Paní učitelka ji slušně požádala, aby toho nechala a odešla z jídelny. To ji rozčílilo natolik, že zmlátila několik kantorů, přiškrtila ředitelku a vykopla skleněnou výplň dveří,“ popsala chování útočnice zástupkyně ředitelky školy.

Od té doby došlo k řadě dalších konfliktů a kvůli vyhrocené situaci museli u školy hlídkovat městští strážníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám