Hlavní obsah

Dvojice lupičů přepadla tutéž benzínku dvakrát za tři dny

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě loupežná přepadení během pětaosmdesáti hodin se odehrála na benzínové čerpací stanici poblíž Modřic u Brna. Při obou pachatelé ohrožovali obsluhu střelnými zbraněmi a odnesli si přes 10 tisíc korun.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Jeden z lupičů na benzinové stanici

Článek

První z loupežných přepadení se stalo v úterý 17. ledna krátce před čtvrtou hodinou. Nad ránem vstoupil do prodejny muž a požadoval po pokladní vydání finanční hotovosti. Lupič byl maskovaný barevnou kuklou s nápisem, na hlavě měl kapuci.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Zatímco při první loupeži se pachatel důsledně maskoval, druhé přepadení provedla dvojice nápadně podobných mužů.

„Prodavačku ohrožoval pistolí, pravděpodobně ČZ 75D. Při přepadení automaticky dodržoval bezpečnostní zásady manipulace se zbraní. Pokladní vydala lupiči asi dvacet pět tisíc korun,“ uvedl policista Bohumil Malášek.

I druhé přepadení se odehrálo v noci. O půl jedenácté 20. ledna vstoupili do prodejny, v níž byla v tu dobou dvoučlenná obsluha, dva kapucemi maskovaní muži. Oba byli vyzbrojeni krátkými střelnými zbraněmi, revolverem a pistolí.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Zatímco při první loupeži se pachatel důsledně maskoval, druhé přepadení provedla dvojice nápadně podobných mužů.

Na dvojici, která byla shodně oblečena do tmavé mikiny a riflových kalhot, byla nápadná i jejich podoba. Pravděpodobně se jedná o sourozence nebo příbuzné. Vystupovali slušně, při odchodu se obsluze dokonce omluvili slovy: „Nezlobte se.“ I tak odnesli téměř třináct tisíc korun.

Kriminalisté nyní žádají všechny, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace vedoucí k dopadení pachatelů, aby se ohlásili na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám