Hlavní obsah

Rodiče a děti před plameny utekli, tři psi ale uhořeli

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarošov

Deset hasičských jednotek spěchalo v noci ze soboty na neděli k požáru objektu se stodolou v Jarošově na Svitavsku. Objekt se skládal ze dvou částí – obytné s poštovním úřadem v přízemí a bytem v prvním patře a stodoly využívané jako garáž.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Článek

„Střecha stodoly byla již v době příjezdu hasičů celá v plamenech. Uvnitř byl zaparkovaný osobní automobil. Požár dostali hasiči pod kontrolu v 2.32 hodin. V době požáru byli v bytě rodiče a dvě děti, kteří ho ale včas opustili, došlo ale k úmrtí tří psů,“ informovala mluvčí pardubického hasičského záchranného sboru Vendula Horáková.

Podle hasičů zásah nebyl jednoduchý, protože práci velmi ztěžoval mráz kolem osmi stupňů. „Zřízena byla dálková doprava vody z rybníka, který se nachází na téměř druhém konci obce Jarošov. Při takovém zásahu hrozí mnoho rizik. Dochází k zamrzání čerpadel, hadicových vedení a armatur. Voda použitá na hašení neodtéká, ale vytváří na konstrukcích, přístupových cestách a požární technice silné vrstvy ledu,“ dodala Horáková.

Vyšetřovatel hasičů v neděli dopoledne zjistil, že požár pravděpodobně způsobila technická závada na elektroinstalaci osobního vozidla. Plameny způsobily škodu za 800 tisíc korun a uchránit se podařilo majetek ve výši 500 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám