Hlavní obsah

Opilý motorkář havaroval v Hranicích při pokusu ujet policistům

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Pětadvacetiletý motorkář, který před jízdou pravděpodobně požil alkohol, havaroval v pátek půl hodiny po půlnoci, když se v Hranicích na Přerovsku snažil ujet policistům. Naštěstí se mu nic nestalo. I poté však kladl odpor a policisté mu museli nasadit pouta.

Článek

„Policisté vyjeli na ulici Sklený Kopec v Hranicích, kde řidič motocyklu vytáčel schválně motor a nadměrným hlukem rušil noční klid. Jakmile řidič spatřil policisty, začal ihned ujíždět a na světelné znamení s nápisem stop odmítal reagovat a s motorkou nezastavil,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muž podle ní poté přejel mimo silniční komunikaci na sídliště Hromůvka a v blízkosti čerpací stanice se pokusil najet na hlavní cestu. "To se mu ale nepodařilo a při projíždění silniční příkopy ztratil stabilitu a havaroval,“ uvedla mluvčí.

I přes výzvy policistů, aby stál, se mladík dál snažil motocykl nastartovat a z místa odjet pryč. „Jeden z policistů zakročil, ale muž, který jevil známky podnapilosti, stále kladl aktivní odpor. Nakonec se policistům za použití donucovacích prostředků podařilo podezřelého zpacifikovat a přiložit mu pouta,“ konstatovala Zajícová.

Dechovou zkoušku i odběr krve motorkář odmítl. „Podezřelý byl zajištěn a po provedených úkonech propuštěn. Dopravní nehodu budou nadále šetřit policisté z dopravního inspektorátu. Muž je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám