Hlavní obsah

Řidič vyskočil z kamiónu těsně před nárazem vlaku

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Nákladní souprava s tahačem se ve čtvrtek večer střetla s osobním vlakem na železničním přejezdu v Krhové na Vsetínsku. Řidič kamiónu stačil před nárazem z kabiny vyskočit, zraněn nebyl ani nikdo z cestujících ve vlaku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Zcela zničená kabina kamiónu.

Článek

„Podle řidiče nákladní soupravy došlo k závadě na vozidle a celá souprava se zastavila na železničním přejezdu. Brzdy zablokovaly kola návěsu a s lehkým nákladem palet se nezatížená hnaná náprava tahače protáčela,“ popsal mluvčí hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Řidič zažíval krušné chvíle, když se marně snažil se soupravou odjet do bezpečnějšího prostoru. Když se pak rozezněla varovná signalizace přejezdu, stačil pouze zoufale vyskočit z kabiny. Přímo do ní pak osobní vlak na trase Valašské Meziříčí – Ostrava narazil.

Foto: HZS Zlínského kraje

„Po střetu došlo k vykolejení prvního vagónu a k proražení palivové nádrže tahače. Ve vlaku jelo osm cestujících, nikdo z nich nebyl zraněn. Zcela zdemolovaný tahač byl odhozen mimo přejezd a kolejiště. Část přepravovaných palet se vysypala na vozovku,“ doplnil mluvčí hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a drážní hasiči z Přerova.

Foto: HZS Zlínského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám