Hlavní obsah

Řidič blokující sanitku se cítí v právu, prý záchranářům jen oplácel stejnou mincí

Novinky, Jaroslav Soukup, Jiří Forman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řidič Robert Ch., který loni v červenci v Praze na Proseku blokoval průjezd zdravotnických záchranářů, tvrdí, že pouze oplácel stejnou mincí. Před incidentem, který posádka vozu záchranářů natočila na video a zveřejnila jako odstrašující případ, jej prý zdravotníci svým nečekaným manévrem málem nabourali.

Řidič blokující sanitku, prý záchranářům jen oplácel stejnou mincíVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Málem mě naboural, vjel mi tam bez blinkru," popsal řidič incident s posádkou záchranářského jeepu, za nějž mu prý již magistrát vyměřil pokutu. „Ta sanitka, co jela okolo, s tím neměla nic společnýho," dodal.

Podle záchranářů však posádka vozidla rychlé lékařské pomoci při jízdě ze zásahu uslyšela výstražné houkání svých kolegů s velkou sanitkou, která převážela pacienta, a snažila se jim proto uvolnit průjezd. To byl podle všeho kámen úrazu, neboť podle řidiče záchranářský jeep nehoukal.

Muž zároveň odmítá tvrzení zdravotníků, že by na vůz záchranářů plival. „Na žádný auto jsem neplivl. Je pravda, že jsem to přehnal, lituju toho, už to asi neudělám, ale nebylo to bezdůvodný," vrátil se k incidentu, při němž nejprve vjel z pravého pruhu záchranářům přímo do cesty, aby je následně donutil zastavit. S jeho nebezpečným manévrem se musela vyrovnat i sanita s pacientem, která projížděla vzápětí.

Mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová k incidentu v minulých dnech uvedla: „Pokud by převážela někoho vážně zraněného, takovéto vybočení vozu ze své osy by mohlo mít dopad na jeho zdraví."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám