Hlavní obsah

Hrací automaty lupiči zničily život

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bez rodiny, bez přátel, bez majetku, bez koruny. Zato s trestním stíháním na krku, za které ho může poslat soud až na deset let do vězení. Za zničený život, který vyvrcholil loupežemi s nožem v ruce, může šestačtyřicetiletý muž z Brna poděkovat hracím automatům. Zcela jim propadl a je na nich závislý. A to dokonce natolik, že si peníze ke hraní obstarával loupežemi.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policejní vyšetřovatel Miroslav Klusáček s nožem, který lupič v hernách používal.

Článek

Série loupeží, osm během jediného měsíce, vyděsila především ženskou obsluhu heren v centru Brna na závěr loňského roku. Záhy bylo vyšetřovatelům podle stejného postupu lupiče jasné, že jde o jednoho pachatele.

„Vždy loupil maskován kapucí či kuklou. Na obsluhu herny vesměs útočil velmi razantně a oloupené zavíral a zamykal nejčastěji na záchodě. Herny si vybíral v centru města a poté, co jednu stejnou ženu ve stejné herně v Novobranské ulici oloupil dvakrát, nebylo už pochyb o tom, že je to stále stejný pachatel. Bohužel jsme zpočátku měli jen velmi špatný popis a významně nám pomohla až po zveřejnění informací veřejnost,“ uvedl kriminalista Pavel Kříž.

Izoloval se od světa, žil prakticky zavřený v holobytě, kde kvůli hraní už vše prodal. Dokonce nešel ze strachu před chycením ani na pohřeb vlastního otce.
vyšetřovatel

Lupič si odnášel obvykle třicet až čtyřicet tisíc korun, nakonec uloupená částka činila 270 000. Všechny peníze ovšem zase znovu prohrál. „Série rychle za sebou jdoucích loupeží z konce loňska pak naráz ustaly. Bylo to proto, že lupič již věděl, že jsme mu na stopě. Proto se zcela izoloval od světa, žil prakticky zavřený v holobytě, kde kvůli hraní už vše prodal. Dokonce nešel ze strachu před chycením ani na pohřeb vlastního otce, který mu v té době zemřel. Touha po hraní však byla nakonec silnější, a tak spáchal ještě poslední loupež letos v lednu a vzápětí po ní byl dopaden,“ doplnil další vyšetřovatel Miroslav Klusáček.

Nešťastník se přiznal, že už bez hazardu vůbec nemůže žít a uvažoval kvůli tomu i o sebevraždě! Podle svědků byla touha po penězích v době, kdy neměl na hraní, tak silná, že se při loupežích choval skoro jako feťák, který nutně potřebuje získat prostředky na dávku. Nyní jej od automatů dělí zdi vazební věznice, kde čeká na zahájení soudního projednávání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám