Hlavní obsah

Okradenou důchodkyni zamkl do skříně, kde se udusila

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Týden poté, co bylo v Týništi nad Orlicí nalezeno v jednom z rodinných domů tělo mrtvé důchodkyně, oznámili kriminalisté z Hradce Králové, že mají vraha. Je jím šestatřicetiletý muž z Rychnovska, který se navíc přiznal i k další, dosud neobjasněné vraždě. K té došlo na konci září 2009 v Sudkově na Šumpersku.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Ve středu 18. ledna jsme přijali krátce před devátou hodinou ranní oznámení o nálezu mrtvé čtyřiasedmdesátileté ženy v jejím rodinném domě v Týništi nad Orlicí. Již od prvních okamžiků vyšetřování bylo jasné, že se do jejího domu vloupal násilím, v té době ještě neznámý pachatel s úmyslem ženu oloupit,“ potvrdila mluvčí krajské policie v Hradci Králové Ivana Ježková.

Týden po zahájení intenzivního vyšetřování zadrželi kriminalisté za pomoci zásahové jednotky podezřelého muže. Podařilo se jim prokázat, že muž stařenku zavraždil poté, co k ní přišel maskovaný kuklou a pod pohrůžkou nože ji donutil k vydání finanční hotovosti ve výši 7 500 Kč. V obavě z prozrazení a v úmyslu zakrýt předchozí trestnou činnost ji zamkl do skříně, kde se žena udusila.

Vražda z podzimu 2009

„V době, kdy kriminalisté muže po zadržení vyslýchali, měli již určité indicie, že by se mohlo jednat o stejného pachatele, který by mohl stát i za dosud neobjasněnou vraždou ze Sudkova na Šumpersku v Olomouckém kraji. Muž se k činu skutečně doznal, a je tedy podezřelý, že 30. září 2009 zavraždil svého tehdy dvaasedmdesátiletého příbuzného v jeho domě,“ dodala Ježková s tím, že tehdy muž vraždil pro odcizených 90 tisíc korun.

Muž je obviněn z dvojnásobného zločinu vraždy, z dvojnásobného zločinu loupeže a přečinu porušování osobní svobody. V průběhu několika hodin bude soudce okresního soudu rozhodovat o uvalení vazby. v případě uznání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na 20 let, případně i trest výjimečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám