Hlavní obsah

Dvojice útočníků napadla spícího mladíka v tramvaji

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté pátrají od pondělí po skupině útočníků, kteří v Praze 8 napadli mladíka podřimujícího v tramvaji. Dvojice se s dívkou oddělila od početnější skupiny, která před nástupem do tramvaje přijela metrem z Letňan.

Útočníci z pražské tramvaje před činemVideo: Policie ČR

 
Článek

V pondělí před devátou hodinou večer zaútočili dva mladíci v tramvaji číslo 24 mezi stanicemi Kobylisy a Okrouhlická směrem na Palmovku na dřímajícího 29letého muže.

Kamerové záznamy v Praze ukázaly, že skupina šesti osob nastoupila v Letňanech do metra a všichni vystoupili na stanici Kobylisy. Tam se rozdělili a dva muži společně s ženou na poslední chvíli nastoupili do tramvajové soupravy číslo 24 a začali si šeptat.

Foto: Policie ČR

Hledaní útočníci zachyceni kamerou v ulicích Prahy.

„Pak si mladíci nasadili kapuce, jeden z nich si kryl spodní část tváře rolákem a namířili si to přímo ke spícímu muži. Toho obstoupili a začali ho fyzicky napadat do oblasti hlavy. Krátký útok trval jen několik desítek vteřin až do příjezdu tramvaje do zastávky Okrouhlická, poté útočníci utekli ven ve směru zpět ke stanici metra Kobylisy,“ popsala napadení mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Kriminalisté nyní pátrají po dvou mladých mužích, které doprovázela žena ve věku kolem dvaceti let. „V případě dopadení jim za trestný čin výtržnictví hrozí až dvouleté vězení, nicméně právní kvalifikace se může ještě změnit, a to na základě zdravotního stavu napadeného,“ doplnila mluvčí.

Jakékoliv informace k těmto osobám přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoliv služebně policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám