Hlavní obsah

Lupiči spícího seniora v jeho domě škrtili a okradli

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Hrůzný zážitek má za sebou téměř devadesátiletý senior, kterého v noci na středu přepadli, když spal ve svém rodinném domě v Přerově, dva neznámí lupiči. Důchodce škrtili a nakonec okradli. Muž utrpěl zranění. Policie o případu informovala ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Pachatelé vypáčili vstupní dveře do domu a vnikli dovnitř. Spícího majitele vzbudili tím, že ho strhli z postele na podlahu a kolem krku mu omotali šálu. Pak po něm chtěli vědět, kde má uschovanou finanční hotovost,“ popsala Právu počátek přepadení přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Napadený podle ní lupičům sdělil, že žádné peníze doma nemá. „Agresivita pachatelů se pak zvýšila a začali starého pána škrtit a to až do doby, než jim prozradil, kde má finance uložené. Pak poškozenému spoutali ruce za zády stahovací páskou a stejným způsobem mu připoutali nohu ke křeslu a nechali ho ležet na zemi v obývacím pokoji,“ uvedla mluvčí.

Z domu pak pachatelé odešli. Odnesli si s sebou 40 000 korun. Napadený je hospitalizovaný v přerovské nemocnici. Podle lékařů utrpěl zranění a bude se léčit 14 dnů. Policisté po pachatelích intenzivně pátrají. Za loupež a porušování domovní svobody jim hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám