Hlavní obsah

Za tříhodinové znásilňování dostal muž desetiletý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský městský soud poslal ve čtvrtek na deset let do vězení Miroslava Hanuse. Ten podle obžaloby loni v září znásilnil v pražské Školské ulici v centru města dvacetiletou dívku, když se ho ptala na cestu. Muži hrozilo až 12 let. Rozsudek není pravomocný, muž se proti němu odvolal.

Muž se zpovídá ze znásilnění dívkyVideo: Novinky

 
Článek

"Soud neměl o vině obžalovaného žádné pochybnosti," prohlásil předseda trestního senátu Tomáš Durdík. "Na straně obžalovaného nejsou žádné, opakuji žádné polehčující okolnosti," dodal soudce.

Dívka je stále v péči psycholožky i psychiatra, podle znalců má deprese a sebevražedné sklony. U muže zase podle nich hrozí riziko, že čin zopakuje. Hanus nemá žádnou duševní poruchu ani sexuální deviaci, prý dívku znásilnil kvůli svým osobnostním rysům. Navíc byl v podmínce za to, že neplatí alimenty na své dvě malé dcery. Také dnes byl odsouzen kvůli dalšímu neplacení výživného.

K činu došlo v sobotu 17. září kolem čtvrté hodiny ranní v Praze. Když se dvacetiletá dívka zeptala muže na cestu, místo odpovědi ji zatáhl do nedalekého průjezdu ve Školské ulici. Tam ji zbil a opakovaně znásilnil. [celá zpráva]

Lidé v okolních domech slyšeli dívčino volání, ale domnívali se, že jde o něco nevinného.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám