Hlavní obsah

Muž na zastávce brutálně napadl cestujícího kladivem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Brutální útok kladivem, který jen shodou okolností nemá tragické následky, vyšetřuje ostravská policie. Devětatřicetiletý opilec na tramvajové zastávce Palkovského v Ostravě - Zábřehu napadl kladivem o deset let mladšího muže.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pak ho ještě při honičce bodl nožem. Přítrž řádění učinili až policisté z nedalekého oddělení, které si napadený telefonicky zavolal na pomoc. Incident se odehrál v pondělí krátce před půlnocí. Motiv jednání útočníka není jasný.

„Poškozeného na zastávce udeřil muž kladivem do hlavy. Napadený však naštěstí ránu zčásti vykryl a ihned se dal na útěk po tramvajových kolejích směrem k zastávce Hulvácká. Pachatel jej však dohonil a nožem s osmnácticentimetrovou čepelí jej bodl do levého předloktí,“ uvedl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Téměř okamžitě po činu byl pachatel zadržen strážníky a vítkovickými policisty, které poškozený stihl během útěku přivolat.

Agresor, kterému policisté naměřili více jak dvě promile alkoholu v dechu, putoval k vystřízlivění na záchytku.

„Zraněný muž byl po prvotním ošetření transportován do Městské nemocnice se zraněním hlavy a tři centimetry hlubokou bodnořeznou ranou. Jen shodou okolností nedošlo k závažnějším poraněním. Doba léčení byla stanovena na více jak dva týdny,“ doplnil mluvčí s tím, že útočník byl již obviněn za pokus o těžké ublížení na zdraví a za výtržnictví. Trestně stíhán je na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám