Hlavní obsah

Policie zatkla dva bratry, kteří na Ostravsku přepadali herny

Právo, ČTK, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvojici bratrů ve věku 23 a 28 let, kteří na Ostravsku od loňského listopadu až donedávna přepadali se zbraní v ruce herny, se podařilo v minulých dnech zadržet policii. Při objasňování jejich zločinů pomáhali potápěči, kteří v částečně zamrzlém rybníku nedaleko Ostravy našli odhozenou ukradenou peněženku. Policie o objasnění série loupeží informovala v úterý.

Loupeživí bratři přepadali herny na OstravskuVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Dvojice bratrů měla i komplice, který je k některým hernám vozil. „Série loupeží začala v Ostravě-Porubě 17. listopadu, hned o den později pachatelé stejným způsobem postupovali v herně v Ostravě-Hrabůvce,“ uvedl kriminalista Radim Bena. Na svědomí má trojice celkem desítku loupežných přepadení.

Během minulého týdne policejní potápěči v souvislosti se sérií loupeží vyráželi do terénu hned dvakrát. Úspěšní ale byli jen jednou. V rybníku nedaleko dálnice D1 v Polance nad Odrou našli odhozenou číšnickou peněženku. Bratři ji tam údajně odhodili, když z ní vytáhli všechny peníze po jednom z přepadení. O několik dnů později se policejní potápěči do ledové vody vnořili znovu. Tentokrát prohledávali tok řeky Odry, kde prý skončily zbraně pachatelů.

Foto: Policie ČR

Policejní potápěč ukazuje nalezenou peněženku.

Kromě potápěčů dvojice lupičů zaměstnala i řadu dalších policistů. Dopadeni byli pachatelé díky informacím, které policie získala od svých informátorů. V cele skončili i přesto, že si v závěru své série počínali velmi opatrně. Když si v tisku přečetli výzvu policie, která hledala svědky, stáhli se a zbavili se všeho podezřelého, co je s loupežemi mohlo spojovat. Kriminalistům navíc práci zkomplikovali už předtím.

Po čtvrté loupeži totiž policisté připravili opatření a hlídali většinu vytipovaných heren v Ostravě. Lupiči je ale převezli a přepadli hernu v Hlučíně na Opavsku. Kromě loupeží mají údajně na svědomí i obchod s narkotiky. Podíleli se údajně na výrobě a prodeji pervitinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám