Hlavní obsah

S nožem v ruce si dvojice lupičů vynutila peníze na hraní automatů

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Městští strážníci zadrželi v Pardubicích lupičskou dvojici, která si nevybíravě vyšlápla na muže v Macanově ulici v Pardubicích. Ve chvíli kdy jim napadený muž odmítl vydat požadované drobné, začali útočníci vyhrožovat použitím nože a vyžadovala mimo vydání mobilního telefonu také jeho veškerou hotovost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zastrašený muž jim nakonec peníze pod výhružkami vydal a ve chvíli kdy ho začali i fyzicky šacovat, začal křičet o pomoc. Útočníci se zalekli a začali utíkat. Napadený muž poté ihned zavolal na dispečink městské policie.

„Strážníci se rozdělili na dvě hlídky a vydali se pátrat směrem k nádraží, kam podle okradeného muže loupeživí Romové odešli. Nakonec je strážníci podle popisu nalezli v jedné herně v ulici Palackého,“ uvedl Právu mluvčí městských strážníků v Pardubicích Pavel Čejka.

Dvojice lupičů se snažila získanou hotovost znásobit v hracích automatech. „Strážníci oba muže vyzvali k prokázání totožnosti a vyvedli je ven, kde je přítomný okradený muž okamžitě poznal,“ dodal Čejka.

Strážníci přivolali hlídku státní policie, která na místo přivezla dalšího okradeného muže, kterého stejná dvojice cikánů přepadla a oloupila před nádražím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám