Hlavní obsah

Opilá řidička se snažila policistům utéct

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Utéci policistům se pokusila v neděli třicetiletá žena poté, co ji přistihli v Teplicích nad Bečvou na Přerovsku opilou při jízdě autem. Daleko však neuběhla. Nyní jí hrozí až rok vězení.

Článek

„Policisté naměřili řidičce 1,32 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou pak 1,22 promile. Následně se žena dala na útěk. Byla dostižena a vyzvána, aby se vrátila zpátky k vozidlu k provedení dalších úkonů. Řidička však nereagovala a odmítala spolupracovat,“ řekla Právu v pondělí přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Protože podle ní žena nereagovala ani na opakované výzvy, aby svého jednání zanechala, policisté ji zadrželi a převezli na policejní služebnu.

„Dobrovolně se podrobila lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem krve v nemocnici. Navíc policisté zjistili, že u sebe nemá řidičský průkaz,“ dodala mluvčí. Žena je podezřelá z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám