Hlavní obsah

Silnice na Klatovsku protahoval úplně opilý řidič sypače, odhalil ho dispečer

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní dvanáctihodinovou šichtu devětačtyřicetiletého šoféra posypového vozu předčasně ukončila policie. Při kontrole na Klatovsku nadýchal přes dvě a půl promile alkoholu, což odpovídá vypití přibližně deseti piv. Ráno nastoupil do práce a s pluhem odklízel sníh na silnicích třetí třídy v podhůří Šumavy. Policie ho zadržela odpoledne na upozornění dispečera.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„To auto kolem druhé odpoledne delší dobu stálo. Tak jsem řidiči volal, co se děje. Měl jsem strach, jestli někde nezapadl nebo se nedostal do nějakého maléru. Nejdřív mi nebral telefon, pak se ozval, že měl technické problémy s autem a že se pak ještě zdržel na obědě,“ popisoval komunikaci se šoférem cestmistr ze silničářského dispečinku v Sušici.

Už během rozhovoru začal mít tušení, že s řidičem není něco v pořádku. „Jeho artikulace byla jiná, než na kterou jsem u něho zvyklý za těch dvacet let, co se známe. Protože už v minulosti měl problémy s alkoholem, volal jsem nadřízenému a ten rozhodl, abychom ho nechali na trase prověřit policií,“ pokračoval dispečer.

Na místě mu zadrželi řidičský průkaz

Klatovská policistka Dana Ladmanová uvedla, že hlídka kontrolovala řidiče tatry u obce Keply. „Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce a bylo mu naměřeno 2,51 a opakovaně 2,65 promile alkoholu. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve. Na místě mu byl také zadržen řidičský průkaz,“ upřesnila

Ladmanová s tím, že řidiče čeká obvinění ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hříšník už také ví, že jej policisté nestavěli náhodou. „Potřeboval jsem se s ním domluvit na předání papírů od auta a zavolal jsem mu zrovna v době, kdy seděl u výslechu. Řekl mi, že se od policistů dozvěděl, že ho chytli na udání a že si kontrolu vyžádali z podniku. Další podrobnosti, jako třeba kde pil, nevím. Jen mi stačil ještě říci, že to, co udělal, považuje za úlet,“ uzavřel dispečer.

Podle Miroslava Sušického z klatovské správy a údržby silnic byl dotyčný řidič okamžitě propuštěn za hrubé porušení pracovní kázně. „Je to selhání jedince. Nic takového ve firmě řadu let zpátky nepamatuji,“ dodal Sušický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám