Hlavní obsah

Notorický zloděj Nohavica opět kradl čokoládu, ani vězení ho nepolepšilo

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jmenovec známého písničkáře Jarka Nohavici byl o víkendu v Ostravě opět přistižen při krádeži čokolád. A to přesto, že byl za podobný delikt už několikrát odsouzen k podmíněným i nepodmíněným trestům. Naposledy za to dostal předloni v květnu 16 měsíců nepodmíněně. Po návratu z vězení ale opět dobrotu neseká a s největší pravděpodobností půjde znovu za mříže.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jaroslav Nohavica (vlevo) se před soudním jednáním radil na obhajobě se svým advokátem.

Článek

Muž, který nemá na rozdíl od známého písničkáře v křestním listu jméno Jaromír, ale Jaroslav, byl při krádeži čokolády přistižen v sobotu dopoledne v centru Ostravy.

"Muže v tričku si všiml pracovník bezpečnostní služby v prodejně. Když pak měl projít pokladnami bez zaplacení zboží, měl být zaměstnancem vykonávajícím ostrahu prodejny osloven a za přítomnosti přivolaných policistů pak z pod trička postupně vyjmout celkem 21kusů čokolád značky Milka. Muž však není ostravským policistům neznámý,“ potvrdila mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že jeho krádeže již dříve šetřili.

Stejně jako již tolikrát předtím, i tentokrát byl zloděj namol opilý. „Dechová zkouška u muže detekovala zhruba dvě promile alkoholu. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení a podezřelému nyní hrozí, že se za mříže dostane znovu,“ dodala mluvčí.

Jaroslav Nohavica má v trestním rejstříku už více než dvě desítky záznamů pro majetkovou trestnou činnost. Ve většině případů jde o krádeže v obchodech, mezi kterými převažují právě krádeže čokolád. Po každém svém zadržení muž tvrdí, že si prostě nemůže pomoci, a když vidí konkrétní čokoládu, dostane na ni obrovskou chuť.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám