Hlavní obsah

Lupiči v Jedovnicích přepadli a svázali rodinu, odnesli statisíce

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedovnice

Večer jako každý jiný byl brutálně utnutý ve čtvrtek po devatenácté hodině v jednom z nenápadných řadových domků na okraji Jedovnic na Blanensku. Do domu tam totiž vtrhli dva lupiči, ženu i s jejím malým dítětem spoutali, stejně se vedlo i muži, který večer přijel domů.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Za zdmi nenápadného domku na okraji Jedovnic se odehrálo večerní drama.

Článek

Lupiči si z domu odnesli zřejmě více jak půl miliónu korun. Po pachatelích už policisté intenzivně pátrají. Nikomu se naštěstí nic nestalo a hluboké šrámy tak zůstanou jen na duši.

V pátek už nic nenasvědčovalo tomu, jaké drama se v domku před několika hodinami odehrálo. Krátký chodník k domu byl očištěn od sněhu, na dveřích ani stopy po násilném vniknutí, což nahrává možnosti, že pachatelům zřejmě nic netušící žena mohla sama otevřít. Po zaklepání v pátek mužský hlas na dotaz Práva pouze zahučel skrze zavřené dveře, že se tu nic takového nestalo. Podle sousedů ale jindy klidná ulice ožila ve čtvrtek večer houkáním policejních sirén.

„Byla tu policejní auta, ale co přesně se vevnitř dělo, nikdo neví,“ prohlásila jedna ze sousedek. Podle další muž podnikal a rodina si prý nežila špatně. Tomu nasvědčovalo i před domem zaparkované luxusní Audi A8.

Možná to byli vymahači

Případ si už převzala jihomoravská kriminálka. „Protože vyšetřování je na samém počátku, nelze v tuto chvíli poskytovat žádné podrobnosti,“ prohlásila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Podle výpisu z katastru nemovitostí vlastní přepadený dům družstvo Kovo Brno. Na samotném domě je pak zástava 2,5 miliónu korun, ovšem nyní je veden jakou součást konkurzní podstaty. Z obchodního rejstříku pak vyplývá, že na majetek jednoho z prokuristů družstva byl prohlášen konkurz. Nelze proto vyloučit ani možnost, že za přepadením mohly být nevybíravé praktiky vymahačů dluhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám