Hlavní obsah

Chlapec se na Klínovci srazil na sjezdovce se skútrem

Právo, Rudolf Voleman
Klínovec

Těžká zranění si v pátek dopoledne způsobil v lyžařském areálu na severní straně Klínovce v Ústeckém kraji patnáctiletý lyžař, když se na sjezdovce střetl se sněžným skútrem. Kvůli podezřením na vnitřní zranění byl letecky transportován do nemocnice v Ústí nad Labem.

Článek

„Když lyžař na poslední chvíli viděl, že srážce v plné rychlosti nezabrání, v jízdě si lehl,“ popisoval náčelník Horské služby v Krušných horách Miroslav Güttner.

„To ho asi zachránilo od mnohem těžších poranění, protože do skútru nenarazil, ale zajel pod něj,“ dodal záchranář, podle kterého skútr obsluhy vleků jel předpisově po okraji sjezdovky a blikal výstražnými světly. Chlapec si jej ale asi na sjezdovce nevšiml. „Řidič skútru sám střetu prý zabránit nemohl,“ dodal Güttler.

Přivolaný záchranář horské služby po příjezdu na místo nehody zjistil, že chlapec nemá žádná viditelná zranění.

„Stěžoval si však na silné bolesti v ruce a v pánevní oblasti. To mohlo znamenat vážná vnitřní zranění,“ konstatoval záchranář s tím, že pro chlapce horská služba přivolala vrtulník z Ústí nad Labem. Ten přiletěl během krátké doby, i když špatné počasí letu zrovna nepřálo.

Přes silné poryvy větru přistál vrtulník na parkovišti pod sjezdovými tratěmi, kam záchranáři zraněného chlapce ve vakuové matraci svezli na sněžném skútru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám