Hlavní obsah

Auto projelo červenou, smetlo ženu na přechodu a ujelo

Novinky, Petr Nový
Ostrava

Ostravští policisté pátrají po řidiči nebo řidičce vozu, který ve čtvrtek večer srazil na přechodu pro chodce v Ostravě ženu a z místa ujel. V té souvislosti žádá policie o pomoc případné svědky.

Řidič srazil v Ostravě ženu na přechodu a ujelVideo: Policie ČR

 
Článek

K nehodě došlo před půl desátou večer na křižovatce ulic Rudná a Výstavní. „O pomoc žádáme i veřejnost a případné svědky, jakékoliv informace k nehodě přijmeme na lince 158,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Neznámá osoba řídila pravděpodobně Peugeot 306 tmavě zelené nebo tmavě modré barvy. Řidič nerespektoval červený signál semaforu a srazil 22letou chodkyni přecházející vozovku.

„Po střetu byla chodkyně odmrštěna několik metrů a neznámý měl zvýšenou rychlostí z místa události ujet. Vozidlo bude zřejmě poškozeno v přední části – před řidičem,“ doplnila mluvčí.

Zraněná chodkyně byla převezena záchranáři do nemocnice. „Kdyby řidič na místě zůstal a pomoc zraněné poskytl, hrozil by mu trest odnětí svobody až na jeden rok, vzhledem k tomu, že ženě pomoc neposkytl a ujel, zákonodárce na něj pamatuje trestem odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám