Hlavní obsah

Tomio Okamura havaroval na dálnici D1

• Aktualizováno
Právo, Novinky, Radek Plavecký, Petr Nový

V pátek dopoledne havaroval na dálnici D1 známý podnikatel Tomio Okamura. Jeho luxusní vůz se dostal do smyku a narazil do svodidel, pak do jeho auta narazil další automobil. V tom byla zraněna mladá žena, pro kterou letěl vrtulník.

Článek

"Směrem na Brno kolem desáté hodiny nejdřív havarovalo první auto, které narazilo do středových svodidel. Do něj pak zezadu narazilo další auto. Jeden vůz byl značky Aston Martin, druhý vůz značky Audi. Po nehodě zůstal průjezdný pravý jízdní pruh. Levý byl neprůjezdný a kolona byla až na 48. kilometr,“ řekla mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

Provoz se podařilo uvolnit po půl jedné. Na místě je ale i po úklidu silnice kluzký povrch, protože z aut vyteklo velké množství oleje.

„Ženu transportoval vrtulník do pražské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. „S poraněním páteře a hrudníku jsme ji při vědomí předali v Ústřední vojenské nemocnici v Praze,“ doplnila mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Nehoda se stala na 52. kilometru na mokré vozovce. Okamura se svou přítelkyní vyvázl z nehody bez vážnějších zranění.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

Policisté měli nehodu nahlášenou jako srážku dvou vozů s těžkým zraněním. Okolnosti střetu nyní dopravní policisté vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám