Hlavní obsah

Manžel spisovatelky Monyové byl obžalován z vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zastupitelství podalo žalobu na 45letého Borise Ingra za vraždu jeho manželky a spisovatelky Simony Monyové. Informovala o tom Česká televize.

Článek

K vraždě spisovatelky Simony Monyové došlo loni v srpnu. Její manžel, nakladatel, ji měl ubodat v rodinném domě v Brně - Obřanech. Po činu se údajně snažil spáchat sebevraždu.

Skutečný motiv vraždy není zatím znám. Monyová se však ještě před rozchodem několikrát svěřovala přátelům, že je její muž agresivní a v opilosti má násilnické sklony.

„Bil ji zřejmě dlouho před tím, než vše vyvrcholilo. Simona ho však měla natolik ráda, že raději trpěla, než by se s ním rozešla. O svých problémech se raději vesměs nikomu nesvěřovala, chtěla, aby navenek vypadali jako úspěšná, dobře fungující domácnost,“ řekl dříve Právu jeden z blízkých kamarádů spisovatelky.

Ingr byl podle prosincových informací ve velmi špatném psychickém stavu a nejspíš bral i různá psychofarmaka, pod jejichž vlivem údajně byl i v době útoku. S psychickými problémy spojenými s nadměrným požíváním alkoholu se také údajně léčil. Pod vlivem alkoholu zřejmě byla v době činu i jeho manželka, se kterou se Boris Ingr rozváděl.

Po činu se pokusil o sebevraždu

Počátkem srpna navštívil Ingr rodinný dům Monyové v Brně-Obřanech. V té době již nežili ve společné domácnosti a pouze se navštěvovali. Údajně přišel za jejich synem.

Podle informací z loňského roku však vypukla hádka poté, co jej Monyová, která trávila čas s přítelkyní na zahrádce, přistihla ve chvíli, kdy se jí prohrabával v osobních věcech a zřejmě hledal peníze. Při následné potyčce Ingr svoji ženu ubodal. Zřejmě však šlo o vzájemnou rvačku, při níž i onu trpěl zranění. Bližší informace však nechce policie stále zveřejnit.

Po smrti manželky se údajně dvakrát pokusil o sebevraždu. Skok z okna byl však spíše jen demonstrativním aktem. Okno bylo nízko nad zemí.

Monyová vydala přibližně tři desítky knih. Po její smrti se z většiny z nich staly bestsellery. Zatím není zcela jasné, na koho přejdou všechna autorská práva, ale zřejmě to budou děti, o které se nyní starají příbuzní zavražděné ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám