Hlavní obsah

Bílá tma a nehody komplikují jízdu po D1 před Prahou

• Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Prudká změna počasí zkomplikovala v pátek ráno cestu motoristů po dálnici D1 do Prahy. Před osmou hodinou začalo hustě sněžit, což způsobilo směrem do metropole několik nehod a zhoršenou sjízdnost. S intenzivními sněhovými přeháňkami se lidé setkali i v dalších regionech.

Foto: Dálniční kamerový systém

Situace na 24. kilometru kolem osmé hodiny ráno

Článek

Zatímco ještě před sedmou hodinou ráno byl dálniční úsek mezi padesátým kilometrem a Prahou suchý a bez problémů průjezdný, po sedmé ráno se situace rychle změnila. Silná sněhová vánice způsobila tzv. bílou tmu a dálnice se rychle ocitla pod sněhem. To způsobilo několik nehod.

Před osmou hodinou se stala nehoda na třicátém kilometru směrem na Prahu, kde v levém jízdním pruhu narazilo do svodidel osobní auto. Rychlý pruh byl proto uzavřen.

Na 26. kilometru byl provoz omezen kvůli nehodě kamiónu, který se kolem páté hodiny ráno převrátil do příkopu ve směru na Prahu. Samotný kamión dálnici neblokuje, ale těžká technika odstraňující nehodu blokuje odstavný a částečně pravý jízdní pruh.

Foto: Dálniční kamerový systém

Situace na 33. kilometru kolem osmé hodiny ráno

Technici se nyní snaží odčerpat naftu z proražené nádrže vozu. Nehoda se obešla bez zranění, přestože kabina tahače skončila částečně na střeše.

Na východě mohou silnice klouzat

Srážky deště se sněhem znesnadňují dopravu i v dalších krajích. Oblačnost se postupně přesouvá dále na východ. Zejména ve vyšších polohách Libereckého kraje znovu sněží. Na silnicích v Královéhradeckém kraji hrozí stejně jako na Pardubicku ledovka.  [celá zpráva]

V dalších regionech se musí řidiči připravit na zbytky rozbředlého sněhu, které zůstávají zejména na komunikacích nižších tříd.

Anketa

Zkomplikovalo vám počasí v posledních dnech cestování?
ano
18,8 %
ne
81,2 %
Celkem hlasovalo 18270 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám