Hlavní obsah

Cizinci v Praze vyráběli závitky s rýží s myším trusem

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový, Martin Pitro

Policisté při čtvrtečním ranním zátahu na nelegálně pobývající cizince v Česku narazili v Praze na nepovolenou výrobnu potravin. Na místě našli několik tun surovin, které byly kontaminovány myším trusem.

Foto: SZPI

Výrobna rýžových závitků

Článek

Pražští kriminalisté spolu s kolegy z cizineckého oddělení vyrazili před devátou hodinou na akci s názvem Regulátor. Jejich cílem bylo pátrání po cizincích neoprávněně se zdržujících na území Česka.

Foto: SZPI

Záběry z nepovolené provozovny

„V rámci této akce byla ve čtvrtém pražském obvodě objevena nelegální výrobna potravin. Na místě byly zajištěny téměř tři tuny surovin, které byly kontaminovány myším trusem. Jednalo se o balíčky rýže s masem, to vše zabalené v bambusovém listě,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Foto: SZPI

Nalezené hygienické podmínky byly naprosto nevyhovující.

Podle mluvčího Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Michala Spáčila se zde vyráběly rýžové závitky s masem pro odběratele v tržnici Saparia v pražské Libušské ulici.

„Hygienické podmínky ve sklepních prostorách, v nichž se výrobna nachází, byly zcela nevyhovující,“ uvedl Spáčil.

Foto: SZPI

SZPI zabavila téměř tři tuny potavin.

SZPI na místě zadržela 2472 kilogramů rýžových závitků a zbývající nezpracované suroviny, přibližně 500 kilogramů rýže a 100 kilogramů masa.

„Inspekce také zakázala další používání těchto prostor k potravinářské výrobě,“ připomněl Spáčil s tím, že zadržené potraviny budou předány k likvidaci do kafilérie.

Reklama

Výběr článků

Načítám