Hlavní obsah

Kamión narazil do svodidel, hasiči vyprošťovali dva Poláky

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Do svodidel havaroval ve středu dopoledne v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-Místecku polský kamión. Dva zraněné muže museli z kabiny vyprostit hasiči. Řidiče záchranáři vrtulníkem transportovali do ostravské fakultní nemocnice, spolujezdec byl sanitkou převezen do nemocnice v Třinci.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na silnici v Mostech u Jablunkova najel kamión do svodidel.

Článek

Nehoda se stala kolem 10.15 h na mezinárodní silnici ve směru na Slovensko. „Kamión najel do svodidel, příčinu zkoumáme,“ řekl Právu mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

„Dvaašedesátiletý pacient utrpěl vážná zranění a byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě. Druhý pacient ve věku 39 let byl se středně těžkými zraněními převezen do nemocnice v Třinci,“ řekl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela uvedl, že u nehody zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Z kabiny kamiónu hasiči museli i s pomocí hydraulických nástrojů vyprostit dva zraněné Poláky. Na místo byl pak povolán vyprošťovací automobil ze stanice ve Frýdku-Místku, který odtáhnul havarovaný kamion zabírající polovinu silnice na stranu,“ popsal Kůdela.

Kvůli nehodě byla na mezinárodní silnici omezena doprava, v jednu dobu byla silnice uzavřena. „Kompletně byla zprůjezdněna před 16. hodinou,“ doplnil Starzyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám