Hlavní obsah

Přeoperovaná žena se po soudkyni vydávala i za gynekoložku

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté viní třicetiletou ženu z toho, že si v minulých dnech otevřela gynekologickou praxi v Bechyni, ačkoliv není vůbec vystudovanou lékařkou. Než byla dopadena, stačila v letošním roce ošetřit asi dvacet pacientek a vypisovala jim i recepty na léky.

Článek

Jak se Právu podařilo zjistit, jedná se o Alexandru Svobodovou, dříve Slováka Martina Slobodu, který v roce 2002 podstoupil operaci na změnu pohlaví v Německu. Už byl v letech 2004 až 2005 stíhán za to, že se pod identitou Sandry Svobodové vydával za předsedkyni a rozhodce Vnitrostátní a mezinárodní arbitráže.

„Kriminalisté společně s policisty Obvodního oddělení Bechyně prověřují od úterního rána trestní oznámení o podvodu. Možného trestného činu poškození cizích práv a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy se měla dopustit třicetiletá žena původem ze Slovenska, která pod pozměněnou totožností otevřela začátkem letošního roku gynekologickou ambulanci v Bechyni,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Skončila v policejní cele

Dále poznamenal, že podle kriminalistů stačila žena ošetřit či uvést v omyl minimálně dvě desítky pacientek a také zdravotní pojišťovny. „Podvodná lékařka také neoprávněně vydávala recepty i žádanky na léky obsahující omamné a psychotropní látky,“ upozornil Matzner.

Podle informací Práva byla žena podmínečně propuštěna z trestu, který si odpykávala za jiné podvody. „Žena byla zadržena a je nyní v policejní cele. V ambulanci policisté zajistili důkazy a listinné dokumenty, všechny tyto zajištěné materiály vyhodnocují a také zkoumají další možnou trestnou činnost této podnikavé ženy,“ doplnil Matzner.

Svobodové, dříve Martinu Slobodovi tak nyní hrozí až pět let za trestné činy poškození cizích práv a trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám