Hlavní obsah

Obchodníci s drogami stanuli před ostravským krajským soudem

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Prodejem velkého množství pervitinu, kokainu a marihuany se od úterka zabývá Krajský soud v Ostravě. Na lavici obžalovaných stanuli tři muži, kteří měli drogy prodávat blíže neurčenému počtu lidí nejen v Ostravě, ale i na řadě dalších míst Moravskoslezského kraje.

Foto: Aleš Honus, Právo

Trojice obžalovaných se od úterka před Krajským soudem v Ostravě zodpovídá z distribuce pervitinu, kokainu a marihuany.

Článek

Zatímco obžalovaný Ladislav Mechel je vyšetřován na svobodě, další dealery Ondřeje Válku a Pavla Ošlejška přivezla eskorta z vazební věznice.

„Obžalovaní obchodovali s pervitinem, kokainem a marihuanou. Dá se říct, že drogy prodávali ve velkém rozsahu,“ uvedl státní zástupce David Bartoš.

Dodal, že trojici se podařilo dopadnout díky policejnímu agentovi, který předstíral zájem o nabízené drogy. „Pervitin si obžalovaní opatřovali vlastní výrobou. Odkud pocházely další drogy, se nepodařilo zjistit,“ dodal Bartoš.

Jeden z nich obdržel obžalobu pozdě

Při domovních prohlídkách policisté našli větší množství drog. Obžalovaný Ondřej Válka měl u sebe podle obžaloby pět kilogramů marihuany, dvacet deka kokainu a větší množství pervitinu. Ošlejšek podle obžaloby v roce 2010 z Polska dovezl blíže nezjištěné množství léčiv, ze kterých vyrobil minimálně 370 gramů pervitinu. „Navíc měl ve svém bytě přechovávat celkem 5 761 tablet modafenu, obsahujících pseudoefedrin,“ tvrdí obžaloba.

Obžalovaný Mechel si pak podle státního zástupce opatřil minimálně 200 gramů kokainu, který měl přechovávat na blíže nezjištěném místě a postupně ho předávat za peníze dalším osobám.

Vzhledem k tomu, že obžalovaný Mechel, který je na svobodě, pozdě obdržel obžalobu, uskuteční se výslech všech obžalovaných až ve středu. Hlavní líčení bude pokračovat i v následujících dnech a není jasné, kdy bude vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám