Hlavní obsah

Traktor chtěl u Zlína zachránit auto, místo toho ho srazil do potoka

Ne právě úspěšně skončila v pondělí u Kašavy na Zlínsku záchranná akce Škody Octavia na neudržované silnici. Auto nezvládlo vyjet prudký kopec, sjelo a zůstalo viset nad potokem. Traktor s radlicí, který měl autu pomoci, ale na náledí také uklouzl a do auta místo záchrany strčil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Octavie v korytě potoka

Článek

"Traktorista nezvládl náledí a radlicí narazil do osobního auta. Po nárazu se vozidlo dalo znovu do pohybu a skončilo ve svahu břehu," popsal zpočátku nepovedenou akci mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Málo používaná komunikace byla nesjízdná.

Aby toho nebylo málo, tak o chvíli později na stejném místě nezvládl auto řidič felicie, minul havarované vozy a skončil v potoce. "Při havárii se jeho auto převrátilo na střechu. Řidič sám se zranil pouze lehce a z vraku se dostal sám," doplnil Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Felicie skončila v potoce na střeše. Řidič vyvázl s lehkým zraněním.

Obě auta museli z koryta potoka vyprostit hasiči. Nejprve s pomocí traktoru vytáhli octavii. Traktor posléze mohl splnit svůj původní úkol, tedy prohrnout vozovku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Traktor chtěl autu pomoci, sám ale uklouzl a octavii ještě víc srazil.

S felicií ale mohl pomoci až vyprošťovací jeřáb, který velitel zásahu přivolal z Otrokovic. Aby se to podařilo, museli hasiči dokonce pokácet část dřevin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám