Hlavní obsah

Strážníci už na pražskou záchytku odvezli přes 17 tisíc lidí

Právo, trj
Praha

Loni na protialkoholní záchytné stanici na Bulovce skončilo přes 2800 lidí, za posledních pět let více než 17 300. Přesněji takové počty lidí s otravou alkoholem i jinými látkami odvezli na záchytku strážníci svou zvláštní dodávkou.

Článek

Oznámilo to v pondělí tiskové oddělení pražské městské policie. Těžko však předpokládat, že by počty lidí nocujících na záchytce byly vyšší. To by některý z opilců musel v noci bušit v Bulovce na dveře, aby zde mohl být zachycen.

Loni na záchytku strážníci odvezli na 2300 mužů (82%) a přes 500 žen (18%). Osádku speciálního auta tvoří s dvěma strážníky i policista. Bojují podle tiskového oddělení s „agresivitou převážených osob, s jejich snahou o sebepoškození a také s osobami znečištěnými“. Proto má svozové auto omyvatelný interiér.

Někteří z nedobrovolných klientů stanice mají výtky k tomu, jak se s nimi zacházelo.

„Všechna lůžka mají komplexní zázemí a místnosti jsou vybaveny kamerovým systémem, který umožní stálou kontrolu pacientů,“ pyšní se však na webu záchytka. Otázkou zůstává, zda se záznam uchovává a umožňuje potvrdit tu a tam se šířící zprávy o mimořádně nevlídném, ba surovém jednání a jeho původcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám