Hlavní obsah

Dva muži sebrali ze směnárny tři sta tisíc

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Policisté už přes dva měsíce hledají zloděje, kteří 16. listopadu vykradli směnárnu přímo v centru Českých Budějovic a přišli si na téměř tři sta tisíc korun. Nyní poskytli Novinkám i video se zloději přímo při loupeži. Kriminalisté doufají, že jim pomůže veřejnost, která by mohla muže v kšiltovkách na snímku poznat.

Směnárnu v centru Českých Budějovic vykradli tito dva mužiVideo: Policie ČR

 
Článek

„Zloději vylomili zámek u dveří směnárny na náměstí Přemysla Otakara II. v době těsně kolem deváté hodiny ráno. Potom vnikli za přepážku a sebrali odtud 134 tisíc korun a 5140 euro, což je v přepočtu eur i s korunami dohromady celkem 273 415 korun. Další škodu způsobili na zámku dveří směnárny,“ sdělila Právu mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

Jak uvedl majitel směnárny, který si nepřál prozradit své jméno, zloději šli zřejmě najisto. „Museli si dobu ke krádeži dobře vytipovat, protože ji vykradli během několika málo minut, kdy si dívka za přepážkou odskočila do banky, která je hned vedle,“ upozornil majitel směnárny, kterou lupiči přepadli už dříve.

Mluvčí nabádá všechny, kteří by mohli muže na videu poznat, aby volali na linku 158. „Zajímají nás i další možné informace ohledně krádeže, která je na jihu Čech svým způsobem ojedinělá,“ dodala Tupá.

Reklama

Výběr článků

Načítám