Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali psa, kterého uvěznil eskalátor

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

K záchraně psa, který uvízl v eskalátoru, vyjížděli v neděli brněnští hasiči. O pomoc zavolala jeho 64letá majitelka poté, co pudl uvízl ve spodní dojezdové části eskalátoru z terasy obchodního domu Tesco do podchodu k vlakovému nádraží.

Foto: HZS Brno

Hasiči při záchraně psa v Brně

Článek

Na místo vyrazila jednotka ze stanice v Lidické ulici, vybavená ručním nářadím i páčidly. Při jejím příjezdu byl eskalátor již vypnutý. Pes levou zadní tlapkou uvízl v otvoru u lišty ukončující pohyblivé schody.

„Ženu hasiči požádali, aby psovi, který byl v šoku, nasadila košík. Nohu mu pak uvolnili po odšroubování lišty. K záchraně psa tak stačilo necelých pět minut. Protože zvíře mělo zadní tlapku poraněnou, hasiči mu ji desinfikovali a zavázali obvazem. Pudla pak hasiči předali majitelce s doporučením, aby s ním vyhledala odborné veterinární vyšetření,“ uvedl k poněkud neobvyklému zásahu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám