Hlavní obsah

Jakubiskové hrozí za zabití chodce až šest let

Právo, Josef Koukal
Praha

Herečce a producentce Deaně Jakubiskové hrozí kvůli říjnové dopravní nehodě, při níž v Praze 4 srazila 62letého chodce, až šestiletý trest. Policie ji v pátek obvinila z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Článek

„Obvinění jí bylo sděleno v pátek a obviněná si proti zahájení stíhání podala okamžitě stížnost při svém výslechu do protokolu, jak mě alespoň informovala policie,“ řekla Právu státní zástupkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Táňa Dočekalová

„Stíhání bylo zahájeno pro trestný čin usmrcení z nedbalosti podle paragrafu 143 odstavec 1 a 2, kde je trestní sazba od jednoho do šesti let,“ upřesnila žalobkyně.

Ačkoli se Jakubisková původně bránila, že chodce nesrazila přímo na přechodu pro chodce, policie se zřejmě přiklonila k prvotním výpovědím očitých svědků. Ti původně hovořili právě o nehodě na přechodu.

„Spis prostuduji teprve nyní, když budu rozhodovat o stížnosti. Jestli je to ale sděleno jako porušení důležité povinnosti, předpokládám, že to bylo na přechodu,“ uvedla Dočekalová. Zákon totiž v druhém odstavci paragrafu 143 hovoří právě o porušení „důležité povinnosti“.

"Skočil mi do cesty," tvrdila Jakubisková

Jakubisková v pondělí dopoledne nemohla s Právem hovořit s poukazem na časovou zaneprázdněnost. Vyjádřit se má odpoledne.

V říjnu Právu řekla, že s komentářem počká, až policie dokončí vyšetřování. „Nebylo to na přechodu, neměla jsem alkohol v krvi, jela jsem po hlavní ulici, ten člověk mi skočil do cesty, bylo to tam nepřehledné,“ komentovala nehodu 24. října.

Právu také řekla, že by ráda kontaktovala rodinu poškozeného a pokusila se s ní usmířit. Nehoda se stala 17. října v Libušské ulici. Jakubisková v terénním voze mercedes srazila muže přecházejícího přes silnici. Zemřel cestou do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám